Header Image

Het geheim van festival La Rêve

Een kleinschalig festival, maar toch groots.
Wat is het geheim van La Rêve? 

La Rêve is de plek waar dagdromers zichzelf kunnen verliezen in techno-, house- en electro muziek. De eerste editie in 2015 was kleinschalig, bijna lokaal. Maar door het unieke, all-inclusieve karakter van het festival verkochten ze al snel ruim 4.000 tickets per editie. Wat is het geheim van La Rêve? Een van de oprichters, Niels Boekel, vertelt ons er meer over.

Opvallen tussen al die andere festivals

De Facebook-pagina en het Instagram-account van La Rêve wordt ingezet om verbonden te blijven met de fans en bezoekers. Hier delen ze updates over events, de kaartverkoop en andere zaken die de community bezig houdt. Inmiddels heeft de Facebook-pagina ruim 12.000 volgers en de Instagram-pagina 10.000 volgers.

“Voor ons is social media een mooie plek om bezoekers met elkaar en ons merk te blijven verbinden.”, aldus Niels. “Met het slim inzetten van advertenties benaderen we een nieuwe doelgroep terwijl onze social media manager Anouk, de bestaande community van fans managet”.

La Reve Festival 950x633

De keerzijde van social media

Aan de inzet van social media zit echter ook een keerzijde. Het is bij uitstek de plek om een festival te promoten. Je kunt gericht jouw doelgroep benaderen en een loyale community opbouwen. Maar als iedereen dit doet, hoe valt La Rêve dan op?

Niels beaamt dat er tegenwoordig veel ruis is op kanalen als Facebook en Instagram. De toekomst is volgens hem dan ook promotie op andere kanalen dan social media. Bijvoorbeeld op verzamelsites als Appic en Bash. Maar ook het opbouwen van een mailinglijst wordt volgens Niels steeds belangrijker. Met de inzet van e-mailmarketing en (social) advertising wordt de marketing funnel steeds professioneler en completer.

Larevefestival

Een sterke community van loyale bezoekers

Het aantal bezoekers van La Rêve blijft groeien en daarmee ook de community. Deze bestaat uit twee groepen: mensen die een event van La Rêve hebben bezocht en mensen die zich hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief. Zoals eerder genoemd is het versturen van nieuwsbrieven steeds belangrijker, vooral wanneer het aankomt op de ticketverkoop.

“Ruim de helft van de tickets worden verkocht via de nieuwsbrieven die we sturen. Deze sturen we naar mensen die hiervoor toestemming hebben gegeven op de website of zich hebben ingeschreven voor pre-registratie”, vertelt Niels. Hij bevestigt hiermee nogmaals dat een goede maildatabase en e-mailmarketing van groot belang is.

Ook zet La Rêve de community actief in als ambassadeur van nieuwe edities en events. Dit gebeurd voornamelijk via een exclusieve Facebook en WhatsApp groep. Niels legt uit dat de community een grote bijdrage levert aan het bereik van La Reve op social media, omdat veel mensen hun posts liken. “Wij betalen geen ambassadeurs om extra veel over ons te posten of om tickets te verkopen, wij geloven erin dat dit vanuit intrinsieke motivatie moet plaatsvinden.”

Onderhouden van de community

“Eerlijk gezegd is het monitoren van deze community een beetje stilgevallen door corona. Vroeger konden mensen zich voor verschillende diensten inschrijven. Bijvoorbeeld een Facebook messenger chatbot die bezoekers voor, tijdens en na een event voorzag van nieuws en updates.”. Dit willen ze wel graag weer oppakken zodra de beperkingen het toelaten. Voordat corona uitbrak was Niels met zijn compagnons bezig om de marketing te professionaliseren. Bijvoorbeeld door alle data en marketingactiviteiten te verzamelen in een tool, dashboard en database.

Door de kanalen beter met elkaar te verbinden in een dashboard kun je betere klantprofielen opstellen en inspelen op de wensen van bezoekers. Hierdoor snapt La Rêve beter wat hun festivalgangers willen en hoe ze hierop in kunnen spelen. Voor nu is de voornaamste wens om ‘gewoon’ weer eens met z’n allen op de dansvloer staan… Maar stilstaan doet La Rêve ook nu zeker niet!

Wil jij nog meer weten over La Rêve? Bekijk hier de website.

Benieuwd hoe wij jou verder kunnen helpen? Vraag dan een demo aan.

REQUEST A DEMO